Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Jaren cel voor roven dure horloges, cash en Bentley bij brute overval Valkenswaard

Een man uit Geldrop is veroordeeld tot jaren cel voor het buitmaken van een Bentley, dure horloges, cash en sieraden uit een kluis bij een brute woningoverval.

In maart van dit jaar kwam de 82-jarige bewoner naar buiten en werd geconfronteerd door de dader bij zijn woning in Valkenswaard. De overvaller ging snel te werk en pakte de man bij zijn armen en dwong hem het alarm af te zetten. Vervolgens bond hij de handen van de man met een tiewrap vast en dwong hem zijn kluis open te maken. De verdachte haalde daar waardevolle horloges, sieraden en contant geld uit en ging er uiteindelijk vandoor met de Bentley van de bewoner.

Na onderzoek kwam de 26-jarige man uit Geldrop in beeld als verdachte en is aangehouden. De rechtbank heeft hem schuldig bevonden en houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat hij zich goed voorbereid had op de woningoverval en berekenend, koelbloedig en planmatig te werk ging. Hij nam een alarmpistool, knipmes, tiewraps, tape, handschoenen en gezichtsbedekking mee. De verdachte koos de bewuste woning uit omdat hij had begrepen dat daar een rijke familie woont.

Ook weegt mee dat het om een kwetsbaar slachtoffer ging, dat de verdachte veel waardevolle spullen buit maakte en dat hij in 2017 en 2021 al werd veroordeeld voor soortgelijke delicten. De man heeft van de rechtbank een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd gekregen.