Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Twee aanslagen met explosieven in Rotterdam, beelden en getuigen gezocht

De Rotterdamse politie doet onderzoek naar twee explosies en zoekt beelden en getuigen.

De stad werd afgelopen nacht opgeschrikt door twee afzonderlijke explosies, wat veel onrust veroorzaakte onder de inwoners. De eerste explosie vond rond 02.45 uur plaats bij een woning in de Jensiusstraat. Na de explosie brak er brand uit, die snel werd geblust door de brandweer. Gelukkig raakte niemand gewond.

Ongeveer een uur later vond er een explosie plaats in de Nassaustraat. Ook hier vielen geen slachtoffers. Getuigen hebben na de explosie een auto zien wegrijden, zo meldt de politie, wat doet vermoeden dat er mogelijk sprake is van opzet.

Naar aanleiding van deze incidenten roept de politie getuigen op om zich te melden en vraagt hen om eventueel beschikbaar beeldmateriaal. De politie is specifiek op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord vóór of tijdens de explosies. Daarnaast hopen ze beelden te verkrijgen van bijvoorbeeld dashcams of bewakingscamera’s.

Indien je enige informatie hebt, word je verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de explosies en kan nog niet bevestigen of er een verband bestaat tussen beide incidenten.