© Pexels

Verdachte gezocht in zaak Opsporing Verzocht blijkt al in gevangenis vast te zitten

De politie heeft in de gevangenis een verdachte aangehouden voor een zaak waarin in Opsporing Verzocht aandacht werd besteed.

De politie heeft afgelopen dinsdag een 22-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor een gewelddadige straatroof die op 22 februari plaatsvond. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige plaatsgenoot te hebben beroofd op het Rottumeroog in Hoofddorp, waarbij het slachtoffer werd gestoken met een mes in zijn wang en een snee in zijn hand opliep.

De verdachte kwam in beeld bij de politie dankzij beelden uit de bus waarin beide mannen zaten. De beelden van de verdachte werden onder meer getoond in Opsporing Verzocht en op social media van de politie, waarna er tips binnenkwamen die hebben bijgedragen aan zijn identificatie.

De 22-jarige verdachte zat al vast op verdenking van een ander strafbaar feit toen hij werd aangehouden voor de straatroof. Op 27 april werd hij in Amsterdam aangehouden voor het steken van iemand anders en op 3 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorarrest met twee weken heeft verlengd. Toen bleek dat deze verdachte ook gezocht werd in verband met de straatroof in Hoofddorp, werd hij op dinsdag 2 mei aangehouden in zijn cel.

Op donderdag 4 mei zal hij voorgeleid worden aan de rechter-commissaris voor het steekincident in Hoofddorp. Dan zal besloten worden of hij ook voor dit feit langer vast moet blijven zitten. Het gewelddadige incident heeft veel impact gehad op het slachtoffer en de gemeenschap in Hoofddorp. De politie is blij met de aanhouding van de verdachte en hoopt hiermee een stap te zetten in het herstellen van het gevoel van veiligheid in de buurt.