In de rechtbank is gebleken dat politie en justitie koelbloedige PGP berichten hebben onderschept rondom de Mocro Maffia liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie.

Tijdens de zitting vanochtend bleek dat er rondom de dood van Lomp meerdere PGP berichten zijn verstuurd. Het gaat om koelbloedige berichten zoals: ‘Laat hem zuipen, dan is zijn bloed dun en bloedt hij snel dood. De kankerrat’ en ‘We staan klaar voor hem’. Verder stuurde een persoon die een aansturende rol had: ‘Pop hem. Deze kans krijg ik niet meer’ en ‘Zeg ze dat ze allemaal hun magazijnen moeten legen’, ‘Door het hoofd, armen, benen, nagels, tenen en ballen als het kan.’

Bij de liquidatie zou volgens justitie ook Nabil Amzieb betrokken zijn geweest. Hij is later zelf geliquideerd op zeer gruwelijke wijze. Amzieb werd onthoofd en zijn hoofd werd op straat gedumpt bij een waterpijpcafé in Amsterdam. De onthoofde Amzieb zou volgens het onderzoeksteam vanaf een PGP toestel hebben verstuurd: ‘Ik hem niet in zijn hoofd kunnen raken broer’. Later wordt via hetzelfde toestel verstuurd: ‘Het is gefixt’, nadat in de media verschijnt dat Eaneas Lomp is overleden.

Omar L. en Hicham M. worden verdacht van de liquidatie van Eaneas Lomp en in nog drie andere zaken. De twee ontkennen iets te maken te hebben met de liquidatie in Krommenie en de andere zaken waar ze van verdacht worden. De broer van L. is een van de slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.