De man die bekendstond als kopstuk van motorclub Caloh Wagoh en momenteel verdacht wordt van liquidaties, werkte aan een televisieprogramma voor RTL/Videoland op het moment dat hij werd aangehouden.

Delano R. alias ‘Keylow’ werd eind 2018 aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij een reeks onderwereldmoorden. Samen met Greg R. zou hij volgens politie en justitie en opdrachten hebben aangenomen voor liquidaties. Op het moment dat ‘Keylow’ werd aangehouden zou hij volgens de NRC zij ingehuurd om het programma Nieuwe Penoze te presenteren. Dat bevestigen RTL en Vice Studios. Direct na zijn aanhouding zou het project zijn stilgelegd.

Volgens politie en justitie nam Delano R. onder meer moordopdrachten aan van de organisatie rond topcrimineel Ridouan T., die recent werd gepakt in Dubai. T. was jarenlang op de vlucht en werd getraceerd naar een villa waar hij werd opgepakt. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd kort daarna aangehouden in Medellin. Van zijn aanhouding zijn beelden gemaakt.

Justitie blijkt door een enorme blunder van Delano R. een goudmijn in handen te hebben aan belastende berichten. R. zou foto’s hebben gemaakt van gesprekken waarin hij opdrachten voor moorden kreeg en sprak over geld en/of andere zeer belastende zaken. Waarom R. het nodig vond om alle gesprekken te documenteren is een raadsel. Verder bewijs tegen de verdachten komt van verklaringen die kroongetuige Tony de G. heeft afgelegd. De rechtszaak rond de Caloh Wagoh liquidaties wordt vandaag voortgezet in de extra beveiligde rechtbank Schiphol.