Een verdachte is na een achtervolging met de politie vanuit Amersfoort naar Utrecht, ontkomen. Er is onder meer gezocht met een helikopter.

Op maandagavond zien getuigen rond 19.30 uur op een bedrijventerrein in Amersfoort een man een autoruit inslaan. Hierna rent hij snel weg met de buit in zijn handen. De getuigen geven door dat de man in een zwarte Peugeot wegrijdt en noteren het kenteken.

Een uur later ziet een agent de auto op de snelweg rijden en gaat er achteraan. Wanneer de bestuurder van de zwarte Peugeot merkt dat hij wordt gevolgd, slaat hij op de vlucht. De politie zet de achtervolging in via de A12 richting Kanaleneiland. Na ongeveer 500 meter verliest de verdachte in de zwarte Peugeot de macht over het stuur en rijdt tegen een betonblok aan.

De verdachte vlucht zijn auto uit, en de achtervolging wordt door de te voet vervolgd. Helaas lukt het niet de achterstand in de lopen en de verdachte weet te ontkomen. Er wordt nog gezocht met de politiehelikopter, maar de verdachte wordt niet meer aangetroffen. In de gecrashte auto worden een tablet en een laptop aangetroffen. Mogelijk zijn ze eerder die avond buitgemaakt.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de dader. De gecrashte Peugeot is in beslag genomen door de politie. Er is een onderzoek ingesteld en getuigen worden opgeroepen om zich te melden.