agenten henriquez korpschef, korpschef bouman agenten henriquez, dodelijke arrestatie mitch henriquez
Fatale arrestatie Mitch Henriquez op 28 juni 2015 in Den Haag.

‘Korpschef garandeerde agenten fatale arrestatie Henriquez dat ze niet ontslagen zouden worden’

De vijf politieagenten die betrokken waren bij de dodelijke arrestatie van Mitch Henriquez vorig jaar in Den Haag, hebben van toenmalig korpschef Bouman van de Nationale Politie de garantie gekregen dat ze niet zouden worden ontslagen.

Dat meldt NRC op basis van vertrouwelijke stukken. De korpschef beloofde de betreffende agenten dat ze bij de politie konden blijven, “wat er ook gebeurt”. Bronnen bij de politie hebben de toezeggingen van de toenmalig korpschef tegenover NRC bevestigd.

De korpschef ging met zijn garantie voorbij aan de chef van de Regionale Eenheid Den Haag die de vijf agenten had geschorst nadat ze als verdachte waren aangemerkt. In een gesprek beloofde hij dat de “financiële gevolgen van de buitenfunctiestelling worden teruggedraaid” en heeft ze hun politiepas teruggegeven.

Het OM besloot vorige maand om twee van de vijf agenten te vervolgen voor betrokkenheid bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez. Zij worden onder meer verdacht van doodslag. Familie Henriquez is het hier niet mee eens en wil dat alle betrokken agenten vervolg worden in deze zaak.