Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Lady Gaga hoeft geen half miljoen beloning te betalen aan vrouw die gestolen honden terugbracht

Lady Gaga hoeft geen half miljoen beloning te betalen aan een vrouw die in 2021 haar gestolen honden terugbracht.

De vrouw, later gebleken medeplichtig te zijn aan de diefstal, had een rechtszaak aangespannen waarin ze betoogde dat ze recht had op de beloning.

De zaak is nu geseponeerd, zo meldt entertainmentwebsite TMZ. In 2021 waren de Franse buldogs van de zangeres enige dagen vermist nadat haar hondenuitlater was neergeschoten. Lady Gaga had een beloning van 500.000 dollar (453.000 euro) uitgeloofd voor degene die de honden terugbracht.

Op dezelfde dag bracht een vrouw genaamd Jennifer McBride de honden terug. Destijds beweerde ze dat ze de Franse buldogs vastgebonden aan een paal had gevonden. Later bleek echter dat McBride zelf betrokken was bij de diefstal van de honden. Ze werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Desondanks vond McBride dat ze recht had op de aanzienlijke beloning en spande ze een rechtszaak aan tegen Lady Gaga. De advocaten van de 37-jarige zangeres drongen aan op seponering van de zaak. “De wet staat niet toe dat iemand een misdaad begaat en er vervolgens van profiteert”, verklaarden zij vorige maand.

In de zaak van de hondendiefstal zijn al meerdere personen veroordeeld. De zwaarste straf werd opgelegd aan de man die in februari 2021 de hondenuitlater van de zangeres had neergeschoten. Hij werd veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf.