De politie heeft drie leden van motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van betrokkenheid inzake deelname aan een criminele organisatie, heling en witwassen. De mannen worden gelinkt aan een half miljoen euro aan gestolen busjes.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem dat er in een loods in Wijnjewoude en Noordwolde onderdelen van gestolen voertuigen te vinden waren werd er een onderzoek ingesteld. De politie is in oktober 2018 naar de loodsen gegaan voor een doorzoeking en daarbij bleek dat de tip klopte.

De gestolen transportbusjes bleken afkomstig te zijn uit de omgeving Amsterdam en Arnhem. De bestelbusjes werden binnen een paar dagen na de diefstal volledig gestript en de onderdelen verhandeld en opgeslagen. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

De drie mannen uit Noordwolde en Vledder worden ervan verdacht in een georganiseerd verband de bussen te helen en/of om te katten. Zij lieten volgens de politie waarschijnlijk de busjes op bestelling stelen om ze vervolgens uit elkaar te halen en verhandelen. De recherche kan inmiddels minimaal vijftig gestolen busjes naar de verdachten traceren. De aangiften hiervan lopen terug tot begin 2018 en in totaal hebben de aangevers 430.000 euro schade opgelopen. Dit bedrag wordt verhaald op de verdachten.

Bij de politie staan de drie verdachten van 26, 39 en 63 jaar oud bekend als leden van No Surrender, een inmiddels verboden motorclub. Het drietal zou deel hebben genomen aan vergaderingen en ook posities hebben bekleed binnen No Surrender. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.