De liquidatie op de advocaat van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige, Derk Wiersum, blijkt goed te zijn voorbereid. Zijn woning en straat werden in de gaten gehouden door een moordcommando.

Dat meldt het onderzoeksteam van de politie. De daders zouden bij de observaties gebruik hebben gemaakt van drie verschillende voertuigen. Het gaat om een witte Opel Combo die door de politie is gevonden in Almere, een Volkswagen Transporter en een Renault Mégane. De bestuurder van de Combo zou inmiddels ook zijn opgepakt.

De Volkswagen Transporter werd twee dagen voor de moord gesignaleerd in de omgeving van de Imstenrade waar Wiersum is gedood. De politie houdt er rekening mee dat de Transporter gebruikt is door de daders om de situatie op de betreffende locatie te verkennen. Het busje is na de moord gevonden in een parkeergarage in Zuidoost.

De gestolen Renault Mégane blijkt in de periode voor de moord ook gezien te zijn in Buitenveldert en de omgeving van de woning van advocaat Derk Wiersum. De auto is later in brand gestoken door de daders. De recherche heeft het voertuig in beslag genomen voor onderzoek.

De betreffende voertuigen werden in augustus al gesignaleerd in de omgeving van de woning van advocaat Derk Wiersum. De uitvoerders van de liquidatie zouden onder meer vluchtroutes hebben verkend. De politie gaat uit van een professioneel moordcommando.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september op straat in Amsterdam doodgeschoten. Wiersum stond op dat moment al enige tijd de Mocro Maffia kroongetuige bij in het Marengo-proces. De rechtszaak draait om verschillende liquidaties en pogingen daartoe. Nabil B. heeft hierbij namen genoemd van mogelijke opdrachtgevers. De twee hoofdverdachten, Ridouan T. en Saïd R., worden nog internationaal gezocht.