De meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan T. heeft via een boodschap aan Peter R. de Vries laten weten dat de misdaadverslaggever niet op zijn dodenlijst staat.

Eerder zei De Vries dat hij van justitie te horen had gekregen dat Ridouan T. iemand betaald zou hebben om hem te laten liquideren. Dit zou te maken hebben met iets wat de misdaadverslaggever gezegd zou hebben. T. zag zich nu genoodzaakt om te reageren want hij noemt de verdenkingen ‘leugens’ en zegt dat justitie hem probeert te framen.

‘Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb als jongen altijd heel geboeid naar je tv-programma gekeken. Ik respecteer je en zie je als een professioneel journalist. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om jou iets aan te doen. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou.’ Aldus de gezochte Ridouan T. in een bericht aan Peter R. de Vries.

T. daagt justitie dan ook uit om met informatie te komen waaruit zou blijken dat de misdaadverslaggever op zijn dodenlijst zou staan. ‘Dat kunnen ze niet, want dat is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten.’

De gezochte vermeende Mocro Maffia kopstuk wordt door het OM verdacht van het opdrachtgeven tot liquidaties en staat op de Nationale Opsporingslijst. Het bewijs komt volgens justitie onder meer van de verklaringen van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige. Korte tijd nadat bekend werd dat hij samenwerkt met politie en justitie is zijn onschuldige broer doodgeschoten. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een celstraf.