Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

28 jaar cel geëist voor liquidatie broer Mocro Maffia kroongetuige

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 28 jaar gevangenisstraf geëist voor de liquidatie van de broer van Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige.

De liquidatie staat bijna volledig op bewakingscamera’s en daarop is te zien dat de schutter koelbloedig te werk ging. De 40-jarige Shurandy S. schoot van dichtbij zes kogels af op de onschuldige slachtoffer Reduan. Na de liquidatie is hij in een vluchtauto gestapt en heeft een tas met vuurwapens in het water gegooid. Daarna probeerde hij zijn auto in brand te steken en is daarna gewoon naar zijn werk gegaan.

Eerder werd al bekend dat hij de opdracht enige tijd voor de moord had gekregen. Hij zou hiervoor 100.000 euro krijgen. Hier heeft hij naar eigen zeggen geen cent van gekregen. S. heeft ook een bekennende verklaring afgelegd maar wil niet zeggen van wie hij de opdracht heeft gekregen.

Op 29 maart 2018 werd de broer van de kroongetuige geliquideerd in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Al snel na de liquidatie werden een aantal verdachten aangehouden. Eén man, een 34-jarige Hagenaar, wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan moord. De andere verdachten, waaronder de directeur van een tropische plantenkwekerij, werden al snel vrijgelaten en zijn geen verdachte in deze zaak.