De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘Iran liet huurmoordenaars gelinkt aan Mocro Maffia liquidaties uitvoeren in Nederland’

De AIVD heeft sterke aanwijzingen dat Iran liquidaties heeft laten uitvoeren in Nederland. Hiervoor werden huurmoordenaars gelinkt aan de Mocro Maffia ingehuurd.

In 2015 en 2017 werden twee mannen uit Iran om het leven gebracht. Het gaat om elektromonteur Ali Motamed, die in werkelijkheid Mohammad Samadi heette, en Ahmed Mola Nissi. Beide slachtoffers waren tegenstanders van het Iraanse regime. De mannen zijn beide met vuurwapengeweld om het leven gebracht.

Voor de liquidatie van elektromonteur Ali Motamed zitten inmiddels twee personen vast. De verdachten zouden zijn ingehuurd om de liquidatie uit te voeren. De uitvoerders hadden geen politieke motieven en deden het naar alle waarschijnlijkheid alleen voor het geld.

Volgens informatie van de AIVD en Buitenlandse Inlichtingendiensten is de Iraanse overheid betrokken geweest bij die moorden. Ook is Iran waarschijnlijk betrokken geweest bij meerdere aanslagen en liquidaties in Europa, onder meer in Parijs en Kopenhagen. Er zijn nu sancties opgelegd aan Iran in verband met deze verdenkingen. Het land heeft mild gereageerd en zegt dat Europa terroristen moedwillig onderdak geeft.