Lichaam aangetroffen in Wilhelminakanaal Best: Mogelijk sprake van misdrijf

De politie onderzoekt de vondst van een lichaam in het Wilhelminakanaal en gaat uit van een mogelijke misdrijf.

Gisteravond, op 23 augustus 2023, ontvingen de hulpdiensten rond 19:00 uur een melding over de mogelijke vondst van een lichaam in het Wilhelminakanaal in Best. Ter plaatse troffen de hulpdiensten inderdaad het levenloze lichaam van een man aan.

Vanwege de omstandigheden waarin het slachtoffer werd aangetroffen, houdt de politie ernstig rekening met de mogelijkheid van een misdrijf. Het is echter nog onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval is. Om meer helderheid te krijgen over de omstandigheden en de mogelijke toedracht van het overlijden, is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) in het leven geroepen om de zaak te onderzoeken.

De politie voert momenteel een uitgebreid onderzoek uit. Rechercheurs ondervragen getuigen en verrichten buurtonderzoek om mogelijke aanwijzingen te verzamelen. Tevens wordt gekeken naar de aanwezigheid van eventuele (beveiligings-)camera’s in de buurt die nuttige beelden kunnen opleveren en bijdragen aan het onderzoek.

Specialisten van de Forensische Opsporing zijn ter plaatse om sporen te verzamelen en te onderzoeken. Het forensisch onderzoek gaat vandaag verder om cruciale informatie te achterhalen die kan bijdragen aan het achterhalen van de toedracht van het incident.