Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Lichaamsdelen in drijvende koelkast België van 74-jarige vrouw, zoon aangehouden

De lichaamsdelen gevonden in een drijvende koelkast in België blijken van een 74-jarige vrouw te zijn. Haar zoon is aangehouden.

Een schokkende moordzaak heeft België in zijn greep, nadat de ledematen van een 74-jarige vrouw dinsdag werden aangetroffen in een drijvende koelkast in het Albertkanaal en haar hoofd en romp werden gevonden in een opbergbox in de Maas. Vandaag is haar 35-jarige zoon gearresteerd op verdenking van deze gruwelijke daad.

De ontdekking werd gedaan nadat een passant de drijvende koelkast opmerkte en de politie inschakelde vanwege een vreemde geur die eruit kwam. Toen de agenten het apparaat openden, deden ze een lugubere ontdekking: de armen en benen van de vrouw waren erin aangetroffen.

Het onderzoek leidde vervolgens naar de Maas, waar het hoofd en de romp van de vrouw werden gevonden in een drijvende opbergbox.

Deze lugubere misdaad kwam aan het licht dankzij een telefoontje dat tien dagen eerder was ontvangen. Een vermoedelijk beschonken persoon meldde aan de politie dat hij had gehoord dat een man zijn moeder had vermoord, in stukken had gesneden en de lichaamsdelen in een koelkast had gestopt. De beller noemde zelfs de namen van de verdachten.

Naar aanleiding van het telefoongesprek werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de vrouw die werd genoemd. Hoewel buren dachten dat ze op vakantie was naar Italië, bleek ze in werkelijkheid rond 10 juli vermoord te zijn in haar eigen huis, waarna de plaats delict grondig werd schoongemaakt.

De zoon van het slachtoffer werd al snel in verband gebracht met de gruwelijke moord en is vanochtend aangehouden. Hij werd op dat moment betrapt terwijl hij van plan was naar Zuid-Korea te vliegen.

Het motief achter deze afschuwelijke daad is nog niet bekend, maar de verdachte zal morgen worden voorgeleid aan de onderzoeksrechter terwijl het onderzoek naar deze gruwelijke zaak voortduurt. De Belgische gemeenschap rouwt om het tragische verlies van een dierbaar lid en hoopt dat gerechtigheid zal geschieden voor het slachtoffer en haar familie.