VIDEO: Aanhoudingen voor grootschalige smokkel blokken cocaïne in koffers commerciële vluchten

VIDEO: Aanhoudingen voor grootschalige smokkel blokken cocaïne in koffers commerciële vluchten

Beelden van een actie die grote partijen blokken cocaïne smokkelde in koffers op commerciële vluchten.

In een gecoördineerde operatie tussen de Spaanse Nationale Politie, het Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI) en de Nationale Politie van Colombia (DIRAN) is een gevaarlijke drugsorganisatie ontmanteld. De criminele groep was gespecialiseerd in het smokkelen van cocaïne naar Spanje door deze te verbergen in koffers op commerciële vluchten.

Drie leden van de organisatie werden gearresteerd aan de rand van Guadalajara, terwijl ze probeerden maar liefst 60 kilogram cocaïne het land binnen te smokkelen. De drugs waren verdeeld in verschillende pakketten om ontdekking te voorkomen.

Deze criminele organisatie was gevestigd in de provincie Madrid en beschikte over de financiële middelen en de juiste contacten in het productieland, Colombia, om regelmatig cocaïnezendingen naar Spanje te sturen. De groep opereerde met een uitgebreid netwerk en gebruikte commerciële vluchten om de drugs onopgemerkt het land binnen te smokkelen.

De succesvolle samenwerking tussen de Spaanse, Amerikaanse en Colombiaanse autoriteiten heeft geleid tot een belangrijke onderschepping van deze gevaarlijke drugssmokkelaars.