Willem Holleeder bij College Tour © NTR

‘Losgeld Heineken-ontvoering geïnvesteerd in bordelen en gokhallen’

Sonja Holleeder blijkt in recente verklaringen te hebben toegegeven dat een deel van het losgeld van de Heineken-ontvoering is geïnvesteerd in prostitutiepanden en gokhallen in Amsterdam en Alkmaar.

Dat meldt EenVandaag. De zus van Willem Holleeder kreeg een deel van het losgeld, in de vorm van aandelen in prostitutiepanden in Alkmaar, in bezit toen haar man geliquideerd werd. Sonja was de partner van Heinekenontvoerder Cor van Hout.

Toen hij geliquideerd werd in 2003 kreeg zij de aandelen in handen. Die verkocht weer op haar beurt aan een zakenpartner voor 700.000 euro cash en 400.000 euro aan goud. Later heeft Sonja Holleeder vervolging door justitie afgekocht met een schikking van 1,1 miljoen euro.

De advocaten van Willem Holleeder, Sander Janssen en Robert Malewicz, betreuren het feit dat er weer informatie uit het proces op straat is beland. In een persbericht hebben de advocaten laten weten dat de zussen van Holleeder dus al die jaren niet de waarheid hebben gesproken. Zelfs niet toen zij als getuigen onder bescherming van justitie verklaringen aflegden in de zaak tegen hun broer, Willem Holleeder. Klik hier voor het volledige persbericht.