Magneetvissers doen bijzondere vangst en halen vuurwapens uit water

In Rotterdam en Hellevoetsluis hebben magneetvissers vuurwapens uit het water gehaald.

Op dinsdag 3 mei hebben magneetvissers in zowel Rotterdam als Hellevoetsluis bijzondere vangsten gedaan. In Rotterdam viste een magneetvisser rond het middaguur een vuurwapen op uit het water bij de kruising van de Kerstendijk en de Susannadijk. De politie heeft het vuurwapen in beslag genomen voor nader onderzoek.

Later die dag visten twee broers met hun magneet een vuurwapen op uit een sloot in de buurt van de Golfslag in Hellevoetsluis. Het tweetal nam het vuurwapen mee naar huis, maar de politie werd ingeschakeld en haalde het wapen op voor onderzoek.

Magneetvissen is een populaire hobby waarbij mensen met behulp van een magneet proberen om metalen voorwerpen op te vissen uit het water. Hierbij worden soms bijzondere vondsten gedaan, zoals deze vuurwapens.

De politie benadrukt dat het vinden van een vuurwapen niet zonder risico is en dat het belangrijk is om bij de vondst direct de politie in te schakelen. Het is namelijk mogelijk dat het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf en de politie wil dan ook graag onderzoeken waar het wapen vandaan komt en wie het heeft achtergelaten.

Mocht u zelf ook willen gaan magneetvissen, dan is het belangrijk om te weten dat het in sommige gebieden verboden is en dat u altijd rekening moet houden met de veiligheid van uzelf en anderen.