Man (24) opgepakt voor misbruik tientallen minderjarige meisjes via Snapchat en Instagram

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes.

De 24-jarige man uit Etten-Leur werd op 11 oktober 2022 aangehouden en zit sindsdien vast. Zijn digitale gegevensdragers werden in beslag genomen. Hierop staat volgens een woordvoerder een grote hoeveelheid expliciet beeldmateriaal van minderjarigen.

Het onderzoek van de politie richt zich momenteel pp de in beslag genomen harde schijf. Daarin staat een map met de naam Snap waarin 150 submappen met meisjesnamen zijn aangetroffen. De politie is onder meer bezig met het achterhalen van de identiteit van de meisjes.

De opgepakte man wordt ervan verdacht dat hij via verschillende social mediakanalen contact legde met de veelal minderjarige meisjes. Zo gebruikte hij onder meer Snapchat en Instagram. Hij zocht contact onder een valse naam. Hiervoor gebruikte hij nepnamen waaronder Bryan.snapx, Bryansnelgeld en andere varianten waarin de alias Bryan is gebruikt.

De werkwijze van de man bleek telkens nagenoeg hetzelfde. Hij bevriende zich online met de slachtoffers en startte een gesprek, waarin hij de meisjes geld aanbood voor het sturen van een (naakt)foto. Daarna dreigde hij deze online te zetten als ze niet nóg meer beeldmateriaal verstuurden naar hem. Inmiddels is bekend dat hij dit in specifieke gevallen ook gedaan heeft. 

Het onderzoek, dat nog in volle gang is, richt zich op het in beeld krijgen van de meisjes die slachtoffer geworden zijn van deze verdachte. Inmiddels heeft de zedenrecherche de identiteit van enkele tientallen meisjes achterhaald waarmee de verdachte vermoedelijk via internet contact heeft gehad. Mogelijke slachtoffers worden opgeroepen om zich te melden.