Nederlandse schutters krijgen ook in hoger beroep doodstraf voor liquidatie café La Creme Marrakech

Twee Nederlanders hebben in Marokko ook in hoger beroep de doodstraf opgelegd gekregen voor de liquidatie bij café La Creme in Marrakech.

In november 2017 werd de zoon van een Marokkaanse rechter per vergissing doodgeschoten door de schutters. De daders hadden eigenlijk Mustapha F. alias ‘Moes’ moeten liquideren maar die zou even voor hun aankomst van stoel zijn gewisseld. De politie stelde een onderzoek in en hield al snel twee Nederlanders aan op verdenking van het uitvoeren van de moord.

De twee schutters, de destijds 30-jarige Shardyone S. en de 26-jarige Edwin R.M., hebben in verband met hun rol uiteindelijk de doodstraf opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze levenslang zullen vastzitten aangezien Marokko de doodstraf sinds 1993 niet meer heeft voltrokken. Vijftien andere personen hebben in verband met de liquidatie bij café La Creme in Marrakech straffen van 3 maanden tot 20 jaar opgelegd gekregen.

Ook het doelwit ‘Moes’ is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor onder meer drugshandel. Hij kreeg 15 jaar cel van de rechter in Marokko. Zijn café en andere bezittingen zoals peperdure wagens zijn in beslag genomen. Ook de broer van het doelwit is veroordeeld tot een langdurige celstraf van 8 jaar.

Na het meerdere keren uitstellen van het hoger beroep rond de liquidatie, is er nu uitspraak gedaan. De schutters zijn wederom schuldig bevonden en hebben de doodstraf gekregen.