Man (40) aangehouden voor tonen “wapen” aan kinderen op straat

De politie heeft een man aangehouden voor het tonen van een “wapen” aan kinderen in Honselerdijk.

Op vrijdagavond 11 augustus heeft de politie een 40-jarige man aangehouden in De Lier, nadat hij kort daarvoor een nepwapen aan twee kinderen zou hebben getoond. Na onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan. De man wordt momenteel ondervraagd en zit vast.

Rond 20.20 uur ontving de politie een melding dat twee jonge kinderen achter de Hofstraat in Honselersdijk waren bedreigd door een man op een boot, die een vuurwapen toonde. Na het incident was de boot in de richting van de veiling in De Lier gevaren.

Direct na de melding werd er een onderzoek gestart en werd onder andere een politiehelikopter ingezet om te helpen bij de zoektocht. De boot werd al snel gelokaliseerd bij de brug op de kruising van de Veilingweg en de Oostelijke Randweg in De Lier. Bij onderzoek op de boot werd een nepwapen aangetroffen. Het nepwapen is in beslag genomen en de 40-jarige man uit Honselersdijk werd gearresteerd. Bij de fouillering van de verdachte werden ook een patroonhouder van een luchtdrukpistool en een mes aangetroffen.

Het onderzoek loopt nog en de politie zal alle beschikbare informatie grondig onderzoeken om de zaak te verduidelijken. De verdachte blijft in hechtenis terwijl het onderzoek voortduurt.