Politie gebruikt stroomstootwapen bij aanhouding van man met onbegrepen gedrag

Utrecht – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 augustus heeft een politieagent een stroomstootwapen ingezet bij de aanhouding van een man met onbegrepen gedrag.

Rond 01.30 uur reageerden agenten op een melding dat een man met een groot mes in zijn hand op de Westkanaaldijk liep. Bij aankomst op de locatie zagen de agenten inderdaad de man lopen. Ondanks verzoeken om het mes te laten vallen, reageerde de man niet. Toen hij op de agenten afkwam, heeft een van hen een waarschuwingsschot afgevuurd. Bij de aanhouding is vervolgens een stroomstootwapen ingezet, waardoor de man kon worden gearresteerd.

De inzet van het stroomstootwapen wordt door de politie als een controlemiddel gebruikt in situaties waarin sprake is van dreigend gevaar. Het stelt de politie in staat om een verdachte tijdelijk uit te schakelen en onder controle te krijgen zonder blijvende schade aan te richten. In dit geval heeft het gebruik van het stroomstootwapen geholpen om de situatie onder controle te krijgen en de aanhouding veilig uit te voeren.

Het incident zal worden onderzocht volgens de geldende procedures om de rechtmatigheid van het gebruik van het stroomstootwapen te beoordelen.