Man aangehouden na mishandeling twee politieagenten bij alcoholcontrole

Een man uit Franeker is aangehouden na een worsteling en mishandeling van agenten bij een alcoholcontrole.

In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten in Franeker een man aangehouden nadat er een worsteling ontstond tijdens een alcoholcontrole. De bijrijder van een auto probeerde te voorkomen dat de bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Amsterdam, mee moest naar het politiebureau op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Toen de agenten het voertuig wilden controleren en de bestuurster bleek te hebben gedronken, wilde de bijrijder, een 36-jarige man uit Franeker, het stuur overnemen. Echter bleek ook hij te veel te hebben gedronken, waardoor de auto moest blijven staan. Dit leidde tot verzet van de inzittenden, die de confrontatie met de agenten zochten.

De man probeerde een agent stevig om zijn nek vast te houden, terwijl hij elke vorm van medewerking weigerde en zeer agressief was. Een andere agent schoot zijn collega te hulp, waarna de vrouw zich ook mengde in de situatie. Om de situatie onder controle te krijgen, voelden de agenten zich genoodzaakt om hun wapenstok te gebruiken en het stroomstootwapen af te vuren.

De verdachte werd niet geraakt door het stroomstootwapen en sloeg op de vlucht. Hij werd echter later op de Voorstraat aangehouden door toegesnelde collega’s van politie en Marechaussee. De man is overgebracht naar het bureau en zal worden vervolgd voor zijn agressieve gedrag en het verzet tegen de agenten.

De politie benadrukt dat geweld tegen agenten onacceptabel is en dat zij altijd zullen optreden tegen dergelijke situaties. Het is belangrijk om te beseffen dat het controleren van alcoholgebruik in het verkeer een belangrijke taak is van de politie om de veiligheid op de weg te waarborgen.