Man aangehouden voor mishandeling hond na melding buurtbewoner die al dagen geluiden hoorde

Een 35-jarige man uit Tilburg is woensdagavond aangehouden voor de mishandeling van zijn hond. De hond, een jonge labrador, is in beslag genomen en ondergebracht in een dierenasiel.

De aanhouding kwam tot stand na een melding van een bezorgde buurtbewoner. De man had al enkele dagen geluiden uit de woning van de verdachte gehoord die erop wezen dat er een hond werd mishandeld. De buurtbewoner belde de politie, waarna twee surveillance-eenheden werden gestuurd.

Toen de agenten voor de deur van de woning stonden, hoorden ze ook de geluiden die de meldster had bedoeld. Na aanbellen opende de bewoner de deur. De agenten zagen de hond binnen zitten, die gewond en versuft was. De verdachte werd meteen aangehouden en de hond werd in beslag genomen.

Een dierenarts constateerde bij de hond meerdere kneuzingen en enkele verwondingen aan het lichaam. De verdachte is ingesloten aan het bureau en de hond wordt opgevangen en behandeld.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de mishandeling van de hond. Als u iets heeft gezien of gehoord, bel dan met de politie via 0900-8844.

Dierenmishandeling is een misdrijf

Dierenmishandeling is een misdrijf dat zwaar wordt bestraft. De maximale straf is vier jaar gevangenisstraf en een boete van € 37.500. Als u vermoedt dat er dierenmishandeling plaatsvindt, kunt u dit melden bij de politie.