Man aangehouden voor witwassen na aantreffen tassen met dure merkkleding

De politie heeft in Bergen op Zoom een man aangehouden voor witwassen na het aantreffen van twee grote tassen met dure merkkleding.

Op zaterdagavond zagen agenten op de Generaal Spoorstraat rond een man rijden en besloten de bestuurder te controleren. Toen gevraagd werd of hij zijn rijbewijs had vertelde de man dat hij dit niet bij zich had. Uit onderzoek bleek toen dat het rijbewijs van de 20-jarige Bergenaar eerder was ingevorderd en dat het ongeldig was verklaard. De agenten besloten tegen de man een proces-verbaal op te maken voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

De man vertelde dat hij lachgas in zijn auto had liggen en vroeg of de agenten in de auto wilden kijken, meldt de politie. In de auto bleken inderdaad cilinders met lachgas gevonden en daarnaast nog twee grote tassen met dure merkkleding. De man kon geen plausibele verklaring geven voor de herkomst van deze dure merkkleding. De kleding, die in totaal een waarde had van vele duizenden euro’s, is in beslag genomen door de politie. De man is aangehouden op verdenking van witwassen.

De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is gehoord. De politie onderzoekt onder andere of de kleding die de man bij zich had echt is of namaak.