Vliegtuig vol met blokken cocaïne uit Colombia gepakt in Mexico na achtervolging leger

In Mexico is een vliegtuig met een grote partij cocaïne uit Colombia, onderschept bij een actie.

Het incident vond afgelopen zaterdagavond plaats. Na een poging om via de plaats Calakmul Mexicaans grondgebied binnen te komen en op een clandestiene landingsbaan te landen, werd het vliegtuig gesignaleerd door de radars van de Mexicaanse luchtmacht. Daarop kwamen militairen in actie om het vliegtuig te onderscheppen.

Toen de piloot een vliegtuig van het leger zag, probeerde hij te ontkomen. Hij haalde verschillende manoeuvres uit. Een tweede poging om te landen de plaats Campeche, waar een paar maanden geleden een ander vliegtuig werd onderschept met een lading cocaïne, mislukte.

Na wat rond te hebben gevlogen gaf de piloot het op en landde op de internationale luchthaven van Palenque. Daar werd het vliegtuig opgewacht door de autoriteiten. De inzittenden, twee mannen, zijn direct aangehouden. In het toestel werden 1205 blokken cocaïne met een totaalgewicht van 1356 kilo aangetroffen en in beslag genomen. Er is een onderzoek gaande naar de organisatie die mogelijk achter de smokkeloperatie zat.