© Crime-Nieuws.nl

”Man die klappen kreeg op station Bijlmer Arena Amsterdam probeerde minderjarige te zoenen”

De man die op station Bijlmer Arena in Amsterdam klappen kreeg zou een minderjarige hebben proberen te zoenen.

Een man is vrijdag op station Bijlmer Arena mishandeld en op het spoor geduwd door een groep jongeren. Het incident vond plaats nadat de man naar verluidt een minderjarige jongen ongevraagd op de mond had gezoend. De jongen besloot vervolgens deel te nemen aan de mishandeling. Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de man voor aanranding. Dat heeft Het Parool bekendgemaakt.

Na de mishandeling zijn er zeven minderjarige verdachten aangehouden. Ten minste drie van hen hebben verklaard dat de aanleiding voor de vechtpartij de vermeende aanranding van een zestienjarige jongen door de “blanke man” was.

Volgens een van de jongens, die een verklaring heeft afgelegd, leek de man mogelijk onder invloed van alcohol of drugs te zijn: “Hij had bloeddoorlopen ogen en deed heel gek.” Het slachtoffer zou de jongen ongevraagd hebben gezoend, waarna de jongen twee vrienden om hulp riep. Ze spraken de man aan op zijn gedrag, maar toen hij de jongen opnieuw aanraakte, viel een van hen de man aan, wat resulteerde in een escalatie van het incident.

Richard Sussenbach, de advocaat van de zestienjarige jongen die onder andere verdacht wordt van poging tot doodslag, stelt dat camerabeelden bevestigen dat de jongens in gesprek gingen met de man voordat het incident escaleerde. Het is echter nog niet duidelijk of de zoen ook op de camerabeelden te zien is.

Het onderzoek naar het incident loopt nog. De autoriteiten zullen trachten alle relevante bewijsstukken, waaronder eventuele camerabeelden, te verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd. Het is van belang om de zaak grondig te onderzoeken en alle betrokken partijen de kans te geven hun kant van het verhaal te vertellen, zodat er een rechtvaardig oordeel kan worden geveld.