© Instagram

Man gepakt voor in dronken bui bekrassen én bespuiten tientallen geparkeerde auto’s

De politie heeft een man gepakt voor het bekrassen van tientallen auto’s in een dronken bui.

Op vrijdagavond 12 mei heeft de politie een 28-jarige man uit Hilversum gearresteerd, nadat alerte getuigen zijn vandalisme aan geparkeerde auto’s hadden gemeld. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor het aanbrengen van aanzienlijke vernielingen aan verschillende voertuigen.

Rond 22.30 uur zagen getuigen de verdachte over de Jacob van Campenlaan in Hilversum lopen. Tot hun ontzetting merkten ze op dat hij met een scherp voorwerp krassen aanbracht in de lak van geparkeerde personenauto’s. Bovendien had de man een spuitbus bij zich, waarmee hij op zijn minst één auto had bespoten. Dankzij de oplettendheid van de getuigen en het gedegen onderzoek van de politieagenten, kon de verdachte nabij zijn woning worden aangehouden.

Helaas kwam aan het licht dat de man al ongeveer 20 tot 30 voertuigen had beschadigd. Diepe krassen waren in de lak van de auto’s achtergelaten, wat voor de gedupeerden aanzienlijke schade met zich meebracht.

De politie roept slachtoffers van de vernielingen op om aangifte te doen via de website politie.nl. Hierdoor kan een gedetailleerd overzicht worden verkregen van de omvang van de schade en kan het onderzoek naar de zaak worden versterkt.

De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is inmiddels in hechtenis genomen en wordt vastgehouden. Het is van groot belang dat de verantwoordelijke voor deze onnodige vernielingen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden en dat de gedupeerden de benodigde steun en rechtvaardigheid krijgen. De politie zal de zaak grondig onderzoeken om ervoor te zorgen dat de dader de gevolgen van zijn handelingen ondervindt.

Het is prijzenswaardig dat de oplettendheid van de getuigen heeft geleid tot de arrestatie van de verdachte. Dit incident benadrukt eens te meer het belang van een samenleving waarin we elkaar ondersteunen en beschermen tegen dit soort schadelijke activiteiten.