VIDEO: Invallen bij Albanese misdaadgroep “Clan Farruku” in onderzoek 20.000 kilo cocaïne en hasj

Beelden van een actie bij een Albanese misdaadgroep bekend als “Clan Farruku” en verantwoordelijk wordt gehouden voor onder meer 20.000 kilo cocaïne en hasj.

De Spaanse Guardia Civil heeft de “Clan Farruku” ontmanteld, een van de belangrijkste criminele organisaties in Europa. De operatie resulteerde in de arrestatie van 17 personen in verschillende provincies, waaronder Cádiz, Málaga, Madrid, Barcelona en Toledo. Bovendien zijn 20 personen als verdachten aangemerkt.

De organisatie, die internationaal bekend staat als “Clan Farruku”, werd geleid door een gevaarlijke groep Albanezen die zich voornamelijk in Spanje had gevestigd. Van daaruit hadden ze de capaciteit om wereldwijd te opereren in de drugshandel.

Tijdens het onderzoek werden talloze drugszendingen toegeschreven aan de organisatie, verspreid over verschillende Europese landen. Hierbij werd bijna 10.000 kilo cocaïne en 10.000 kilo hasj in beslag genomen. Een van de opvallendste vangsten was de inbeslagname van 2 ton cocaïne in de haven van Algeciras in januari 2022.

Er zijn tot dusver 25 voertuigen en 22 vastgoedobjecten met een waarde van meer dan 4,2 miljoen euro in beslag genomen. Bovendien zijn de rekeningen en bezittingen van 14 individuen en 30 bedrijven bevroren.

De Guardia Civil noemt de operatie een grote slag in de strijd tegen internationale drugshandel en het toont aan dat Spanje vastberaden is om deze activiteiten te bestrijden.