© Pexels

Man gezocht voor doodschieten vijf buren met AR-15 machinegeweer na geluidsoverlast aangehouden

De Amerikaanse politie heeft een man aangehouden die vijf buren met een AR-15 machinegeweer dood heeft geschoten vanwege klachten over geluidsoverlast.

In de Amerikaanse staat Texas is een man gearresteerd die wordt verdacht van het doodschieten van vijf van zijn buren, waaronder een achtjarig kind. De 38-jarige verdachte oefende vrijdagavond met zijn semiautomatische geweer in zijn tuin, toen zijn buren hem vroegen om daarmee te stoppen omdat hun baby niet kon slapen. De man weigerde te stoppen en ging even later het huis van zijn buren binnen, waar hij de fatale schoten afvuurde.

Sinds zaterdag waren meer dan tweehonderd agenten op zoek naar de verdachte. In de nacht van dinsdag op woensdag kon de politie hem uiteindelijk aanhouden. De verdachte zit nu in de gevangenis en wordt verdacht van moord.

Het is bekend geworden dat de verdachte een Mexicaan is die illegaal in de Verenigde Staten verblijft. In 2009 werd hij voor het eerst het land uitgezet en daarna nog drie keer, maar toch wist hij steeds weer terug te keren naar de VS. De zaak heeft dan ook geleid tot discussie over het immigratiebeleid in het land.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, sprak zijn medeleven uit naar de nabestaanden van de slachtoffers en prees de inzet van de politie en hulpdiensten tijdens de klopjacht. “We zullen er alles aan doen om gerechtigheid te laten zegevieren in deze zaak”, aldus Abbott.