Aanslag met explosief op pand Rockanje, politie zoekt mogelijke getuigen

De politie onderzoekt een aanslag met een explosief in Zuid-Holland en zoekt mogelijke getuigen.

Op zondagochtend 30 april rond 2.00 uur een explosie plaats bij een woning aan de Verlengde Lodderlandsedijk in Rockanje. Er was tevens kort een brand. Gelukkig raakte niemand gewond. De woning en twee auto’s op de oprit raakten echter wel flink beschadigd.

Op dit moment zijn rechercheurs druk bezig met het onderzoek naar de oorzaak van deze explosie. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden dat er een verband bestaat tussen deze explosie en de recente explosies in Rotterdam.

Mogelijk is een ruzie tussen personen de oorzaak van deze explosie, maar om hier verder onderzoek naar te kunnen doen, zijn de rechercheurs op zoek naar getuigen die mogelijk mensen hebben zien wegrennen of auto’s hebben zien wegrijden. Tevens komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die beschikken over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in de straten rondom de Verlengde Lodderlandsedijk.

Bent u een getuige van deze explosie of heeft u op een andere manier informatie die relevant kan zijn voor het onderzoek, dan verzoekt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.