Zwaargewonde aangetroffen en met spoed naar ziekenhuis na gewelddadige overval

De politie heeft in een dorp in Groningen een zwaargewonde aangetroffen na een overval.

Op dinsdag 2 mei 2023 heeft er in Farmsum een gewelddadige overval plaatsgevonden. Een zwaargewond slachtoffer heeft vlak voor zijn vertrek naar het ziekenhuis kunnen vertellen dat hij door drie mannen was aangevallen en mishandeld. Het slachtoffer werd op zijn eigen terrein overvallen door de drie mannen, die uit waren op zijn geld. Eén van de daders sloeg het slachtoffer met een voorwerp op zijn hoofd.

De politie werd aan het einde van de middag ingeschakeld en startte direct een onderzoek. Met behulp van oplettende buurtbewoners en het verspreiden van het signalement via Burgernet en sociale media, kon de politie snel drie verdachten aanhouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Assen, een 22-jarige man uit Delfzijl en een 18-jarige man uit Delfzijl. Alle drie de mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Het is nog niet duidelijk welke rol elke verdachte precies heeft gespeeld.

De politie is bezig met verder onderzoek naar de zaak. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en wordt behandeld aan zijn verwondingen. Het is nog niet bekend hoe het met hem gaat. De overval heeft veel impact gehad op de buurtbewoners van Farmsum en heeft voor onrust gezorgd. De politie roept daarom ook op om eventuele informatie over de overval te delen.

Deze gewelddadige overval toont opnieuw aan hoe belangrijk het is om alert te zijn en elkaar te helpen in geval van nood. De politie is dankbaar voor de hulp van oplettende buurtbewoners bij de aanhouding van de verdachten.