Foto ter illustratie.

Man gezocht voor martelen Nederlander vanwege conflict drugsmilieu gepakt in Hongarije

Een man die gezocht werd voor het martelen van een Nederlander vanwege een conflict in het zware drugsmilieu is aangehouden.

De Hongaarse politie heeft een man gearresteerd die gezocht werd in verband met de gijzeling en foltering van een Nederlander eerder dit jaar in de Belgische provincie Antwerpen. Dit meldt het Antwerpse Openbaar Ministerie.

De verdachte, een 24-jarige Rwandees, werd vorige week aangetroffen in een appartement in Boedapest. Hij is de vierde persoon die wordt gearresteerd in deze zaak. Eerder waren al twee Nederlanders en een Surinamer aangehouden.

Het slachtoffer, een 37-jarige Nederlander, werd in februari in Eindhoven in een busje geduwd en ontvoerd. Kort daarna werd hij zwaar gewond aangetroffen in de Belgische grensgemeente Ravels, in de buurt van Tilburg. Hij vertoonde onder andere snij- en steekwonden en miste een vinger. Vermoedelijk had het incident te maken met een vergeldingsactie binnen het drugscircuit.

Het onderzoek naar deze zaak blijft lopende, waarbij de politie tracht meer duidelijkheid te krijgen over de achtergronden en omstandigheden van deze gijzeling en foltering.