Melding bij politie leidt tot drugsvangst in pand “om te chillen” en aanhoudingen

De politie heeft na een melding in Oosterhout een drugsvangst gedaan en aanhoudingen verricht.

Een melding over een verdachte situatie aan de Distelbeemd heeft op maandagavond geleid tot een drugsvondst in een woning en de arrestatie van twee mannen. De verdachten, een 23-jarige Bredanaar en een 23-jarige man uit Dordrecht, werden aangetroffen in het pand.

Op maandag 7 augustus 2023 rond 22.15 uur ontving de politie een melding dat twee mannen uit een auto waren gestapt op de Distelbeemd. Deze mannen gingen vervolgens met een zaklamp een brandgang in. Ter plaatse zagen agenten een jongeman uit een woonhuis komen. Hij vertoonde zenuwachtig gedrag en de geur van hennep hing sterk om hem heen. Deze man bleek een van de mannen te zijn waarover de melding was binnengekomen. De andere verdachte bevond zich nog in hetzelfde huis.

Volgens de verdachten hadden ze toestemming van de eigenaar om in de woning te verblijven. Omdat de mannen niet in het betreffende huis woonden en vanwege de sterke hennepgeur, werd na overleg met de officier van justitie besloten om de woning binnen te gaan. In het huis werden verschillende zakken met substanties die op drugs leken aangetroffen. Na deze vondst werd de rechter-commissaris ter plaatse geroepen voor een spoedzoeking. Bij deze actie werden onder andere drugs zoals MDMA en ketamine, contant geld en een busje pepperspray in beslag genomen.

De politie is een uitgebreider onderzoek gestart om de herkomst van de drugs te achterhalen en de zaak verder te onderzoeken. De twee verdachten zijn gearresteerd en zullen verder worden ondervraagd in het kader van het lopende onderzoek.