© Politie

Man hoekt R’damse agent en vlucht met handboei om pols

Een politieagent in Rotterdam is zaterdagmiddag gehoekt door een verdachte in een portiek op de Laan op zuid. De dader is na de vuistslag op de vlucht geslagen met een handboei om één pols.

Rond 17.30 uur moest een agent voor een onderzoek in een gebouw aan de Laan op Zuid zijn. Toen hij door de beveiligde toegangsdeuren liep zag hij hoe een man mee naar binnen glipte. Hij sprak de man hierop aan en vroeg hem waar hij moest zijn.

Volgens de politie weigerde de man om normaal antwoord te geven en het liep uit op een nogal vervelend gesprek. Toen de politieman om zijn legitimatie vroeg, weigerde de man mee te werken. Daarom besloot de agent hem aan te houden voor de wet ID. Toen de agent een handboei om een pols had aangebracht haalde de verdacht vol uit met zijn vuist op de slaap en het jukbeen van de politieman. Met een handboei om zijn pols sloeg hij op de vlucht.

De gewonde politieagent riep om versterking en collega’s kwamen ter plaatse voor onderzoek. Ondanks een zoektocht in de omgeving met meerdere eenheden is de verdachte niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.