Man in buik geschoten

De politie meld dat op zaterdag 29 december rond 04:20 agenten op het Spui een 37-jarige Hagenaar met een vuurwapen aan. Uit onderzoek bleek dat hij even daarvoor een man in zijn buik had geschoten.

De politie kreeg een melding dat op het Spui een man liep die in het bezit was van een vuurwapen. Daar aangekomen zagen agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Daarop probeerden agenten hem aan te houden maar de man bleef doorlopen en deed alsof hij ze niet hoorde. Toen loste één van de agenten een waarschuwingsschot en stopte de man en kon hij worden aangehouden.

Bij het fouilleren werd een vuurwapen aangetroffen bij de verdachte. Op het Spui trof de politie ook het slachtoffer van de schietpartij aan. Deze 30-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats was in zijn buik geraakt. Hij werd door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis.

Waar de schietpartij heeft plaatsgevonden en wat de aanleiding was wordt nog onderzocht door de recherche.Grotere kaart weergeven