Man met doorgeladen vuurwapen in broeksriem gepakt na sterke wietgeur

Door een sterke wietgeur is een man gepakt met een doorgeladen vuurwapen in zijn broekriem.

Op dinsdagavond omstreeks 21:00 uur heeft de Koninklijke Marechaussee een 22-jarige man uit Helmond gearresteerd wegens het rijden zonder een geldig rijbewijs en onder invloed van verdovende middelen. Opmerkelijk genoeg werd de verdachte bij zijn aanhouding betrapt met een vuurwapen.

In samenwerking met de politie voerden marechaussees een controle uit op een voertuig dat mogelijk betrokken was geweest bij een incident van doorrijden na een aanrijding op de Melanchtonweg in Rotterdam. De bestuurder van het voertuig bleek te rijden zonder een geldig rijbewijs en testte positief op het gebruik van drugs. Bovendien droeg hij een geladen vuurwapen bij zich.

Op dinsdagavond 15 augustus rond 20:30 uur kwam er een melding binnen over een aanrijding tussen een auto en een fietser, waarbij de auto na het incident was doorgereden. Het marechausseeteam spotte een voertuig dat aan het opgegeven signalement voldeed, en besloot de bestuurder te controleren. De 22-jarige bestuurder bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Tijdens de controle merkten de marechaussees een geur van wiet op, en een daaropvolgende drugstest bevestigde het gebruik van verdovende middelen. Als gevolg hiervan werd de bestuurder gearresteerd.

Bij de fouillering van de verdachte troffen de marechaussees een geladen vuurwapen aan, dat in de broeksriem van de man was verstopt. Hij is nu aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen, het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs en het illegaal bezitten van een vuurwapen. Opmerkelijk genoeg werd vastgesteld dat hij geen betrokkenheid had bij de eerder gemelde aanrijding. De verdachte is overgedragen aan de politie voor verder onderzoek naar het illegale wapenbezit.