© Pexels / Pixabay

Piepjonge schutter (9) schiet nog jonger kind (6) bij bizar schietincident dood

Bij een bizar schietincident in de VS is een kind (6) doodgeschoten door een piepjonge schutter.

In de recentste in een reeks hartverscheurende incidenten, waarbij kinderen toegang kregen tot vuurwapens binnen hun eigen huizen, heeft opnieuw een kind het leven verloren, aldus de autoriteiten in de staat Florida.

In de late namiddag van dinsdag 15 augustus werden de dienders opgeroepen naar een woning in Jacksonville. Het verontrustende telefoontje meldde dat een 6-jarig kind in het hoofd geschoten was. Volgens het kantoor van de sheriff van Jacksonville had Assistent-chef J.D. Stronko de leiding, en hij deelde mede dat het kind met spoed naar een ziekenhuis was overgebracht, doch helaas bezweken is.

“Uit onze eerste bevindingen blijkt dat de twee minderjarigen zich op dat moment in de woning bevonden, onder het toeziend oog van een volwassene,” deelde Stronko mee. “Op een of andere manier wist een van de minderjarigen een vuurwapen te bemachtigen en heeft een enkel schot op het slachtoffer afgevuurd. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen voor een misdadige inslag.”

Het andere kind in de woning was 9 jaar oud. Stronko was echter terughoudend in het verstrekken van verdere informatie omtrent hun relatie, vanwege de staatwetgeving genaamd ‘Marsy’s Law’. Hij voegde eraan toe dat het onderzoek nog in een beginstadium verkeert en dat hij op dit moment niet kan aangeven waar het wapen zich bevond, wie de eigenaar was, of zelfs welke volwassene aanwezig was.

Stronko maakte wel duidelijk dat de volwassene inmiddels ondervraagd is, maar tot op heden zijn er geen officiële aanklachten ingediend.

In soortgelijke incidenten uit het verleden werden in bepaalde gevallen aanklachten van nalatigheid ingediend tegen de verantwoordelijke personen onder specifieke omstandigheden. In andere gevallen daarentegen werden geen arrestaties verricht. In een opzienbarend incident in 2021 werd een 14-jarige jongen aangeklaagd wegens nalatigheid, vanwege het onjuist opbergen van een vuurwapen dat door een 6-jarige jongen werd opgepakt en per ongeluk afging, volgens informatie uit de Times-Union-archieven.

Het jonge slachtoffer, door zijn familie geïdentificeerd als Danny Waye III, werd in het hoofd geschoten in zijn huis, terwijl meerdere mensen aanwezig waren, zo verklaarde het kantoor van de sheriff. Het onderzoek wees uit dat Danny, terwijl hij in zijn slaapkamer televisie zat te kijken, het geladen pistool ontdekte.

In eerste instantie werd de vader aangeklaagd wegens illegaal wapenbezit als veroordeelde crimineel, alsook voor het toestaan van toegang tot het wapen voor een minderjarige. Uiteindelijk volgden er aanklachten van nalatigheid.

Deze hartverscheurende gebeurtenissen blijven de ernstige gevolgen benadrukken van het onveilig bewaren van vuurwapens in huizen waar kinderen zich bevinden. Ze leggen opnieuw de noodzaak bloot voor striktere maatregelen om dergelijke tragische voorvallen te voorkomen.