© Crime-Nieuws.nl

UPDATE: Man neergeschoten op parkeerplaats bij Jumbo supermarkt, verdachten aangehouden

Bij een schietpartij op een parkeerplaats bij een Jumbo supermarkt is een gewonde gevallen. Het slachtoffer werd neergeschoten en de daders zijn gevlucht.

Op zondagavond rond 18.45 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden bij de Jumbo supermarkt op het Bart van Peltplein in Tilburg. Een man is daarbij in zijn been geschoten en de daders zijn na het incident gevlucht in een auto. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar deze schietpartij.

Het schokkende voorval vond plaats bij de drukbezochte Jumbo supermarkt, waar klanten hun dagelijkse boodschappen deden. Plotseling werden omstanders opgeschrikt door het geluid van schoten. Een nog onbekend aantal schutters richtte hun wapens op een man, die daarbij in zijn been werd geraakt.

Na het schieten sprongen de daders in een gereedstaande auto en sloegen op de vlucht. De politie werd direct gealarmeerd en een grootschalige zoektocht naar de verdachten werd gestart. Het is nog onduidelijk hoeveel daders betrokken waren bij het incident en wat het motief achter de schietpartij is.

Terwijl de politie de omgeving van de supermarkt afzette en een onderzoeksteam ter plaatse kwam, werd het slachtoffer snel geëvacueerd naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Gelukkig zijn er geen berichten over levensbedreigende verwondingen, maar de exacte toestand van het slachtoffer is nog niet bekend.

De politie heeft een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden en alle informatie te verstrekken die kan leiden tot de identificatie en arrestatie van de daders. Het onderzoeksteam zal sporenonderzoek verrichten op de plaats delict en eventuele camerabeelden in de omgeving analyseren om meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen en de vluchtroute van de daders.

UPDATE: Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.   De recherche begon direct na het schietincident met een uitgebreid onderzoek. In Berkel-Enschot werd zondagavond omstreeks 20.00 uur een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. In Goes werd rond 21.30 uur een 20-jarige vrouw gearresteerd.  De politie houdt er rekening mee dat het om een druggerelateerd voorval gaat.