Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving Daily Paper heuptasje scooterrijder

De politie zoekt getuigen van de gewelddadige beroving van een Daily Paper heuptasje van een scooterrijder.

De 17-jarige tiener werd op zondagavond 14 mei slachtoffer van een beroving in de Hendrik Berlagenstraat. Twee daders wisten op een snorfiets te ontkomen en vluchtten in de richting van de Krayenhofstraat. De politie is een onderzoek gestart en doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

Het incident vond plaats rond 23.00 uur toen het slachtoffer op zijn scooter door de Krayenhofstraat reed. Op een parkeerplaats in die straat bevond zich een groepje jongeren. Terwijl de scooterrijder langs het groepje reed, werd hij plotseling ingesloten en kon hij niet verder rijden. De jongeren maakten vervelende opmerkingen en tikten tegen zijn helm. Uiteindelijk wist de jongen te ontsnappen en reed hij weg.

Een paar momenten later stopte de scooterrijder in de Hendrik Berlagenstraat ter hoogte van een basisschool, omdat hij zijn mobiele telefoon wilde gebruiken. Op dat moment hoorde hij een snorfiets naderen. Twee jongens op de snorfiets stopten naast hem en de bijrijder greep naar het zwarte heuptasje van het slachtoffer, van het merk Daily Paper. Met de buit reden de twee daders weg op de snorfiets, in de richting van de Krayenhofstraat.

De politie heeft direct na het incident een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie en hun observaties te delen.

De politie roept tevens op tot waakzaamheid en adviseert scooterrijders om alert te zijn op hun omgeving en persoonlijke bezittingen goed in de gaten te houden. Daarnaast wordt aan eventuele andere slachtoffers van soortgelijke berovingen gevraagd om zich te melden.

Het onderzoek naar de beroving is nog gaande en de politie hoopt met behulp van getuigen snel de daders te kunnen identificeren en aanhouden.