© Crime-Nieuws.nl

Man op straat bij schietincident neergeschoten, gevluchte schutter gezocht

De politie in Almere onderzoekt een schietpartij en zoekt een gevluchte schutter.

In de vroege ochtend van zondag 14 mei heeft zich een schietincident voorgedaan op de Brink, waarbij een 53-jarige inwoner van Almere gewond raakte. De verdachte van het incident is nog niet aangehouden, en de politie doet momenteel onderzoek naar zijn identiteit.

Rond 00:30 uur ontving de politie een melding van het schietincident en spoedde zich onmiddellijk naar de locatie. Ter plaatse troffen de agenten het slachtoffer aan, dat werd geïdentificeerd als een 53-jarige man uit Almere. Hij had een schotwond opgelopen maar was nog aanspreekbaar. Om de nodige medische zorg te ontvangen, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Helaas was de vermoedelijke schutter niet meer aanwezig op de plaats delict. De politie is begonnen met een grondig onderzoek naar de identiteit van de verdachte. In dit onderzoek zijn getuigenverklaringen van cruciaal belang, en de politie roept daarom het publiek op om eventuele informatie te delen die kan bijdragen aan het oplossen van de zaak.

Het schietincident heeft de lokale gemeenschap geschokt en verontrust. De autoriteiten benadrukken dat het hun hoogste prioriteit heeft om de verdachte zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden. Ze werken nauw samen met getuigen en eventuele andere betrokkenen om de omstandigheden rond het incident volledig te begrijpen.

De politie verzoekt iedereen die mogelijk relevante informatie heeft met betrekking tot dit schietincident om contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten. Alle tips en aanwijzingen kunnen van onschatbare waarde zijn bij het bevorderen van het onderzoek en het brengen van de verdachte voor het gerecht.

De lokale gemeenschap wordt geadviseerd om extra waakzaam te zijn en eventuele verdachte activiteiten onmiddellijk te melden aan de politie. Het is belangrijk dat burgers samenwerken met de autoriteiten om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te waarborgen.

De politie zal alle inspanningen leveren om de verdachte te vinden en gerechtigheid te laten zegevieren voor het slachtoffer en de gemeenschap van Almere. Het onderzoek naar het schietincident is nog gaande, en verdere updates zullen worden verstrekt zodra er meer informatie beschikbaar is.