Man opgepakt voor bedreigingen politie na reacties onder filmpje op social media

De politie heeft een man in Oisterwijk aangehouden voor bedreigingen onder een filmpje van een aanhouding vanwege mondkapjes.

Agenten in Tilburg zagen maandagochtend dat een 32-jarige man reageerde op een filmpje op social media. In dat filmpje, opgenomen in Nunspeet, was te zien dat politieagenten aanhoudingen verrichtten voor het niet dragen van het mondkapje.

De Oisterwijker die op het filmpje reageerde, uitte in zijn reactie ernstige bedreigingen richting de agenten die de aanhoudingen verrichtten. De Tilburgse agenten hebben vervolgens contact opgenomen met hun collega’s in Nunspeet en de bedreigingen van de man besproken. Daarop heeft de Nunspeetse teamchef aangifte gedaan van bedreiging.

Een officier van Justitie gaf vervolgens toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. Hij is maandagavond in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en dinsdagochtend een verklaring afgelegd en zegt spijt te hebben. De verdachte zal later voor de rechter moeten verschijnen.