© crime-nieuws.nl

Man riskeert jarenlange celstraf voor gewapende overvallen met minimale buit van 500 euro

Een man uit Almelo riskeert een jarenlange celstraf voor twee gewelddadige diefstallen en overvallen in Hengelo.

Op 28 januari bedreigde hij een medewerker van de Hema met een schilmes en maakte ongeveer 500 euro buit. Enkele dagen later, op 2 februari, liep hij de Nettorama supermarkt binnen en griste geld uit een openstaande kassalade. Omstanders wisten hem echter naar de grond te werken en te overmeesteren. Uit analyses van camerabeelden blijkt dat het om dezelfde persoon gaat.

Het Openbaar Ministerie heeft 48 maanden celstraf geëist, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen de 34-jarige verdachte uit Almelo voor de twee diefstallen met geweld. De officier van justitie noemde het extra kwalijk dat de verdachte jonge meisjes achter de kassa bedreigde, beide meisjes waren 17 jaar oud. Ook weegt het feit dat de feiten te midden van het winkelend publiek zijn gepleegd extra zwaar.

De verdachte is in het verleden al eens veroordeeld voor een woningoverval en moet zich ook verantwoorden voor twee recente winkeldiefstallen, uit een supermarkt en een bouwmarkt. Het OM vindt dat een lange gevangenisstraf passend is gezien het strafblad van de verdachte en het feit dat het om twee overvallen en twee winkeldiefstallen gaat: “Ik denk dat hij tenminste eerst nog een langer gedeelte in detentie dient door te brengen.”