© Crime-Nieuws.nl

Meerdere verdachten gepakt voor handel in wiet en cocaïne in Belgische gevangenissen

In België zijn meerdere verdachten gepakt voor handel in wiet en cocaïne in gevangenissen.

De raadkamer in Antwerpen heeft zeven verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank. De verdachten worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een criminele organisatie die cocaïne en wiet in de gevangenissen van Antwerpen, Merksplas en Tongeren heeft gegooid.

Het onderzoek naar de organisatie begon eind oktober 2022, nadat de recherche van PZ Antwerpen inlichtingen kreeg over een oproepnummer dat gebruikt werd door de organisatie. Tijdens het onderzoek kwamen de speurders een criminele organisatie op het spoor die contacten onderhield met gedetineerden. De gedetineerden plaatsten hun bestelling bij de hoofdverdachte, die het pakket klaarmaakte en doorstuurde naar een medewerker. Die gooide het pakket vervolgens de gevangenis binnen.

Op 16 februari werden er twee huiszoekingen uitgevoerd in Berchem en Deurne. Hierbij werd er in totaal 55 gram cocaïne, 1864 gram wiet en 3615 euro cash geld in beslag genomen. De zeven mannen, tussen de 22 en 33 jaar oud, werden geïdentificeerd en gearresteerd.

Recent zijn de verdachten voorgeleid voor de raadkamer, die besliste om hen te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de handel in cocaïne en wiet in vereniging.