Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Man uit Arnhem krijgt 3 maanden cel voor verkrachting vrouw voor ogen vriend tijdens spelletjesavond

De rechtbank heeft een 30-jarige man uit Arnhem veroordeeld wegens het seksueel binnendringen bij een vrouw terwijl zij lag te slapen.

De man krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Het incident vond plaats na een spelletjesavond in december 2020, waarbij de vrouw en haar vriend bij de man bleven slapen. Ze waren bevriend met de man en sliepen regelmatig met zijn drieën in één bed. De vriend van de vrouw werd ’s nachts wakker en ontdekte dat de man seksuele handelingen bij zijn vriendin verrichtte. De vrouw zelf lag diep te slapen en was zich niet bewust van wat er gebeurde. Toen de vriend begon te schreeuwen, stopte de man en werd de vrouw wakker. Vervolgens verlieten de vrouw en haar vriend direct de woning.

Tijdens de zitting beweerde de man dat hij sliep en zich niets kon herinneren. Hij ging gewoon weer slapen en vroeg zich niet af waarom zijn vriend midden in de nacht tegen hem schreeuwde en met de vrouw vertrok. De rechtbank acht deze verklaring niet geloofwaardig. Na het incident reageerde de man niet op berichten van de vrouw waarin zij aangaf dat hij blij moest zijn dat zij geen aangifte tegen hem deed. Ondanks dat de man beweerde dat er niets was gebeurd, verbrak hij na het incident het contact met zijn vrienden.

De rechtbank verwijt de man dat hij seksuele handelingen verrichtte bij een vriendin die blijkbaar genoeg vertrouwen in hem had om naast hem in bed te slapen, terwijl zij diep sliep. Hij liet zich leiden door zijn lustgevoelens en dacht niet na over de gevolgen daarvan voor de vrouw.

Naast de gevangenisstraf en het voorwaardelijke gedeelte, moet de man ook een schadevergoeding van 2.000 euro aan de vrouw betalen.