Naast cocaïne meerdere keren wiet aangetroffen in Amerikaanse Witte Huis

Naast cocaïne blijkt er meerdere keren wiet te zijn aangetroffen in het Amerikaanse Witte Huis.

De Secret Service heeft bevestigd dat vorig jaar kleine hoeveelheden wiet zijn ontdekt in het presidentiële paleis, naast de eerder deze maand gevonden cocaïne in de West Wing. Dit werd bevestigd door een woordvoerder aan The Post op donderdag.

Volgens de Secret Service Uniformed Division werden er in 2022 op twee verschillende momenten (in juni en september) kleine hoeveelheden wiet aangetroffen bij een controlepunt, zo verklaarde de woordvoerder. Niemand werd gearresteerd in verband met deze incidenten, omdat het gewicht van de in beslag genomen wiet niet voldeed aan de wettelijke drempel voor federale aanklachten of strafrechtelijke aanklachten voor misdrijven in Washington D.C., aangezien het bezit van wiet in het District of Columbia was gedecriminaliseerd. De wiet werd door de officieren verzameld en vernietigd.

Functionarissen van de beveiligingsdienst hebben ook de incidenten gemeld aan leden van de House Oversight Committee tijdens een besloten briefing.

“In 2022 werden bij twee gelegenheden mensen betrapt op het bezit van wiet tijdens het screeningproces”, vertelde afgevaardigde Lauren Boebert (R-Colo.) aan verslaggevers.

Hoewel de ontdekking van kleine hoeveelheden wiet in het presidentiële paleis opzienbarend is, benadrukte de Secret Service dat niemand werd gearresteerd vanwege de decriminalisering van wietbezit in Washington D.C. De focus van de beveiligingsdienst blijft liggen op het waarborgen van de veiligheid van de president en de faciliteiten van het Witte Huis.