Tweede verdachte gepakt voor dodelijke steekpartij Leiden

De politie heeft een tweede verdachte gepakt voor een dodelijke steekpartij in Leiden.

Op maandagmiddag 17 juli heeft de politie na een grondig onderzoek een 38-jarige man uit Leiden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk steekincident dat op vrijdag 14 juli plaatsvond in Leiden.

Het fatale steekincident vond plaats in een pand aan de Oude Rijn. Rond 09.25 uur betrad een man het pand en stak drie slachtoffers neer om nog onduidelijke redenen. Na het incident wist de dader te ontkomen. De politie verleende direct hulp aan de slachtoffers en startte een grootschalig onderzoek naar de dader. Een van de slachtoffers, een 66-jarige man, overleed aan zijn verwondingen. De twee andere slachtoffers werden naar het ziekenhuis vervoerd en verkeren buiten levensgevaar.

Het onderzoek leidde op dezelfde dag rond 15:00 uur tot de arrestatie van een 39-jarige man uit Leiden. Het onderzoek naar de rol van deze verdachte bij het incident loopt nog. De aanhouding en inverzekeringstelling van de verdachte zijn vandaag getoetst en als rechtmatig beoordeeld door de Rechter-Commissaris.

Sinds vrijdagochtend heeft de politie onafgebroken gewerkt aan het onderzoek en de opsporing van de dader. Maandag leidde de voortgang van het onderzoek tot de arrestatie van een 38-jarige man uit Leiden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor en bevindt zich in volledige beperkingen. Het onderzoek is nog in volle gang.