© Crime-Nieuws.nl

Man vast voor leveren wapen vuurwapengevaarlijke Lucky dodelijke schietpartij Zwijndrecht

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het leveren van een vuurwapen aan de vuurwapengevaarlijke Lucky, de verdachte van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht.

Een 34-jarige man uit Voorne aan Zee wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het verstrekken van een vuurwapen aan Minh Nghia V., de verdachte die vastzit voor de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht eerder dit jaar. Bij deze schietpartij werden een vrouw en haar dochter op klaarlichte dag beschoten bij een winkelcentrum, waarbij de vrouw van 66 jaar om het leven kwam en haar dochter levensgevaarlijk gewond raakte.

De vermeende wapenverstrekker werd vandaag voorgeleid en zal nog minstens veertien dagen in hechtenis blijven. Naast verdenking van verboden wapenbezit is hij niet direct betrokken bij het schietincident in Zwijndrecht, aldus het Openbaar Ministerie. Gezien het lopende onderzoek worden er geen verdere details verstrekt.

De schietpartij op 21 januari veroorzaakte veel ophef in Zwijndrecht. Na het incident sloeg Minh Nghia V. op de vlucht en wist ruim een maand uit handen van de opsporingsdiensten te blijven. Uiteindelijk werd hij eind februari opgepakt op de Kethelbrug in Schiedam. Er was eerder een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden naar zijn verblijfplaats.

Het onderzoek naar de schietpartij en de rol van de vermeende wapenverstrekker is nog volop gaande. De autoriteiten doen er alles aan om de betrokkenheid van alle partijen bij dit tragische incident te achterhalen en gerechtigheid te laten zegevieren.