VIDEO: Verdachte gezocht voor opbouw drugslabs gelinkt aan miljoenen cash en horloges

De politie heeft beelden gedeeld van een man gezocht voor betrokkenheid bij drugslabs. Bij de actiedag werd destijds onder meer voor miljoenen aan cash en horloges afgepakt.

Op 17 oktober 2022 vond er in Nederland een grootschalige landelijke actiedag plaats in de strijd tegen drugscriminelen en hun vermogen. De politie voerde die dag invallen uit op 53 verschillende locaties verspreid over het land, waaronder ook in Oeffelt. Als resultaat van deze operatie zijn in totaal 19 personen gearresteerd. Bovendien werd er voor miljoenen euro’s aan bezittingen in beslag genomen, waaronder auto’s, kostbare horloges en aanzienlijke hoeveelheden contant geld.

Eén van de personen waar de politie naar op zoek is, is de man in de video onderaan het artikel. Hij was betrokken bij de opbouw van een drugslaboratorium in Oeffelt. De autoriteiten roepen het publiek op om mee te helpen met het identificeren van deze persoon.

In voorgaande zaken zijn ook indrukwekkende vangsten gedaan. In Leende, in februari 2017, werd op een boerderij aan de Hoogeindseweg één van de grootste drugslaboratoria van Nederland ontdekt. Dit lab werd beschouwd als een complete drugsfabriek, waar naar schatting dagelijks zo’n 150 kilogram MDMA en 100 kilogram amfetamine geproduceerd kon worden. De geschatte dagelijkse omzet bedroeg maar liefst 10 miljoen euro. Hoewel drie personen destijds werden gearresteerd, werd de opdrachtgever achter dit lab nooit gevonden.

Een vergelijkbaar geval vond plaats in Eersel, in oktober 2020. Op een manege aan de Stokkelen werd toen een enorm crystal meth-laboratorium ontdekt. De aanwezigheid van gevaarlijke concentraties kwikdampen maakte het een zeer risicovolle situatie. Naast ruim 1500 kilogram methamfetaminepasta werden ook een kleine hoeveelheid methamfetamine-olie en verschillende grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval aangetroffen. Het opruimen van dit zeer professioneel opgezette drugslaboratorium kostte de politie maar liefst 175.000 euro. Vijf personen werden gearresteerd, maar de hoogste verantwoordelijke voor dit lab werd niet gevonden.

De politie en andere betrokken instanties blijven zich onvermoeibaar inzetten om drugscriminaliteit aan te pakken en de verantwoordelijken voor deze grootschalige drugslaboratoria op te sporen. De recente landelijke actiedag is een belangrijke stap in deze voortdurende strijd. Het publiek wordt aangemoedigd om samen te werken met de autoriteiten door informatie te verstrekken die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaken en het vergroten van de veiligheid in de samenleving.

https://youtu.be/laYSxipC3b4