Man verdacht van ernstige zedenmisdrijven minderjarigen aangehouden in Zwolle

Een 49-jarige man die wordt verdacht van ernstige zedenmisdrijven tegen minderjarigen in Duitsland, is deze week in Zwolle aangehouden.

Het Fugitive Active Search Team (FASTNL) wist de man op te sporen en heeft hem in samenwerking met de Zwolse politie gearresteerd op woensdag 26 juli 2023. Opvallend is dat de verdachte weigerde om mee te werken aan zijn identificatie tijdens zijn aanhouding.

De verdachte, met de Iraakse nationaliteit, wordt in Duitsland beschuldigd van het verkrachten van een 9-jarige jongen, seksueel misbruik en mishandeling van een 15-jarige jongen, en het verkrachten van een 19-jarige man met een verstandelijke beperking. Deze gruwelijke misdaden vonden plaats tussen 2018 en 2021.

De verdachte was sinds oktober 2021 spoorloos, maar dankzij de inzet van FASTNL is hij nu opgepakt. Hij zal worden overgeleverd aan Duitsland, waar hij zal worden berecht voor zijn vermoedelijke misdaden. Het is van groot belang dat dergelijke verdachten worden opgespoord en verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden om gerechtigheid te bieden aan de slachtoffers en om de samenleving te beschermen tegen dergelijke ernstige misdrijven.